Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei a deschis în luna mai o serie de evenimente la care vă invită să participaţi dacă vă doriţi să aduceţi îmbunătăţiri diverselor aspecte ale vieţii dumneavoastră.

Evenimentele se adresează publicului larg şi îşi propun să promoveze modalităţi de prevenire, de gestionare şi de ameliorare a dificultăţilor cu care ne confruntăm zi de zi.

Astfel, vineri, 1 iulie 2011, între orele 18-20 se va desfăşura Workshop-ul cu tema:

- CE SE SCHIMBĂ ÎN URMA PIERDERII UNUI PĂRINTE -

Trainer: Carmen Ragea,  psiholog MA

 

 

Acest workshop vine în sprijinul unei mai bune înţelegeri a experienţei pierderii unui părinte şi prezintă implicaţiile pe care le are varietatea contextului în care această provocare apare în viaţa noastră. El se adresează tuturor, pentru că moartea este o parte naturală a vieţii cu care oricine se va confrunta, mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea, caracterul de „natural” se transformă în nedorit, inexplicabil, ceea ce produce teamă şi suferinţă cu atât mai accentuată cu cât persoana pierdută este un părinte.

De regulă, noi trăim fie în negarea morţii, fie în teroarea ei. Când inevitabilul se produce, când pierderea nu este acceptată şi integrată, rămânem copleşiţi de disperare şi durere. Avem nevoie să ne exprimăm durerea şi suferinţa legată de pierderea unei persoane semnificative dar maniera în care acest proces se desfăşoară are caracter individual. Este un moment, ce trezeşte multe întrebări şi care ne obligă să ne continuăm viaţa, diferit.

Carmen Ragea, psihoterapeut autonom şi consilier specialist, coordonator evenimente publice ISTT, vă propune o viziune prin care pierderea poate fi înţeleasă ca făcând parte din identitatea noastră, ca fiind o alternativă spre evoluţie, condiţie esenţială a maturităţii şi echilibrului personal.


Locaţia: MANDALA CLUB, Str. Paleologu nr. 20 (zona Mântuleasa -Armenească), Bucureşti, www.mandalaclub.ro

Taxa participare: 50 lei – suma se achită  în contul ARTS&CORS, cu specificaţia” pentru workshop ISTT 1 iulie” sau numerar. Locul dumneavoastră va fi rezervat după efectuarea plăţii. Vă rugăm sa trimiteţi confirmarea pe adresa de e-mail.
Cont IBAN: RO68BTRL04301205E28244XX, Banca Transilvania, Sucursala Unirii, cod fiscal: 19248644

Contact (pentru orice alte informaţii şi detalii):
Telefon: psiholog Valentin Arsene 0722 337 836

Blog: http://psihotrauma.wordpress.com/