Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei a deschis în luna mai o serie de evenimente la care vă invită să participaţi dacă vă doriţi să aduceţi îmbunătăţiri diverselor aspecte ale vieţii dumneavoastră.
Evenimentele se adresează publicului larg şi îşi propun să promoveze modalităţi de prevenire, de gestionare şi de ameliorare a dificultăţilor cu care ne confruntăm zi de zi.

Astfel, vineri, 30 septembrie 2011, între orele 18-21 se va desfăşura workshop-ul cu tema:
"CORPUL ÎŢI VORBEŞTE. ASCULTĂ ŞI ÎNŢELEGE"
 
Trainer: Irina Ţepuru, psihoterapeut MA

Dacă eşti o persoană deschisă, curioasă şi dispusă să înveţi,
Dacă simţi uneori că stresul te încarcă şi ai vrea să te relaxezi,
Dacă vrei să ştii cum să-i ajuţi pe cei apropiaţi în momente grele,

Atunci această întâlnire ţi se adresează.

În lumea modernă am pierdut mult din legătura cu corpul: nu-i înţelegem mesajele disperate de alertă, nu-l folosim pentru a găsi drumul înapoi către lumină. Tocmai de aceea îţi propunem o întâlnire în care să recuperăm din terenul pierdut.
Vom învăţa din reacţiile animalelor în faţa stresului şi a situaţiilor ameninţătoare, căi rapide de revenire la normal. Vom vorbi despre reacţiile corporale, despre blocarea energiei, despre afectarea funcţionării de zi cu zi; vom face o serie de exerciţii interesante, folosind senzaţiile, mişcarea, relaxarea, imaginaţia, pentru a-i da corpului “voce” să comunice, pentru a ne relaxa, pentru a ne simţi în siguranţă, pentru a ne reconecta cu corpul, cu noi înşine, cu lumea.
Vei pleca acasă cu instrumente clare prin care poţi să recunoşti o stare de disconfort cauzată de un eveniment provocator şi să intervii asupra ei, vei ştii cum să susţii pe cineva drag (copilul tău, un prieten, o rudă) într-o situatie grea şi să-i sugerezi căi uşoare de descărcare şi reechilibrare.
Irina Ţepuru:   este psihoterapeut sub supervizare acreditat de Colegiul Psihologilor din România, lucrează cu oameni de peste opt ani, a început prin a consilia copiii din sistemul de protecţie a copilului şi a continuat în practica privată şi în grupuri de dezvoltare personală. A studiat şi predat dans, iar exploatarea căilor de vindecare corporală pentru a ajunge la reîntregirea sufletului i-au devenit punct central de interes. A terminat un master în Psihoterapie Cogntiv Comportamentală şi unul în Psihoterapie Analitică. A făcut formări  în psihoterapie prin dans şi mişcare în afara tării şi lucrează din 2006 cu un art-terapeut şi specialist dance alive.
A organizat şi condus grupuri de dezvoltare personală şi formări singură sau în
colaborare. A participat la conferinţe şi numeroase evenimente legate de domeniul psihoterapiei.
 
Locaţia: MANDALA CLUB, Str. Paleologu nr. 20 (zona Mântuleasa -Armenească), Bucureşti, www.mandalaclub.ro
Taxa participare: 50 lei – suma se achită  în contul ARTS&CORS, cu specificaţia” pentru workshop ISTT 30.09.2011” sau numerar. Locul dumneavoastră va fi rezervat după efectuarea plăţii. Vă rugăm sa trimiteţi confirmarea pe adresa de e-mail.
Cont IBAN: RO68BTRL04301205E28244XX, Banca Transilvania, Sucursala Unirii, cod fiscal: 19248644

Contact (pentru orice alte informaţii şi detalii):
Telefon: psiholog Carmen Ragea (coordonator evenimente publice ISTT) 0722 205 992,

psiholog Valentin Arsene 0722 337 836
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Blog: http://psihotrauma.wordpress.com/